Panna cotta cu sos de capsuni

Un desert foarte simplu, desi suna pompos. 
Este primul desert invatat la cursurile de cooking cu Patrizia.
Deci, este reteta de baza, pentru care avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente
Panna Cotta
1 l smantana pentru frisca 35% grasime
1 plic gelatina
300 g zahar tos
1 praf de sare
10 forme de briose 
Sos de capsuni proaspete:
500 g capsuni
300 zahar sau mai mult, dupa gust
coaja rasa de lamaie
putina zeama de lamaie
4 lg de apa
2 lgr amidon dizolvat in 3 lg apa rece
Punem frisca intr-o cratita pe foc moderat spre mic, adaugam zaharul, un praf de sare si gelatina (dizolvata conform instructiunilor de pe plic) si amestecam continuu, timp de 10 - 15 min. pana se dizolva zaharul si capata oarece consistenta. Nu se tine mult pe foc caci exista riscul sa se taie. Apoi se pune in forme cu ajutorul unui polonic
se lasa putin sa se raceasca, apoi la frigider. Este buna a 2-a zi. 
In frigider rezista, daca rezista, 
4-5 zile, doar trebuie acoperite formele cu folie alimentara ca sa nu prinda pojghita deasupra.
Asa, acum ne ocupam de sos. Intr-o craticioara punem capsunile intregi sau taiate in jumatati, adaugam zaharul, coaja de lamaie, putina zeama de lamaie si apa. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, cam 10 - 15 min. La final, la foc mic adaugam amidonul dizolvat in apa, amestecam de cateva ori si stingem focul, Amidonul nu trebuie sa fiarba, se poate vedea ca sosul se ingroasa foarte repede. 
se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender
si gata sosul, la frigider cu el.
Asta e tot, se face repede si parca se mananca si mai repede !!
 La reteta de baza puteti face tot felul de adaugiri de arome, la fel si la sos, ramane sa va puneti imaginatia la incercare, sau sa googaliti.
Pofta buna !!