Mucenici muntenesti

Ingrediente:
Aluat 
- 250 g faina 
- 100 ml apa 
- 1/2 lgr sare 
Pentru fiert 
- 2 l apa sau dupa gust, adica zeama mai multa
- zahar, dupa gust 
- 150 g nuca macinata grosier
-  coaja rasa de lamaie si portocala
- zahar cu scortisoara
- zahar cu rom
- 2 felii de lamaie
Se amesteca faina, apa si sarea si se framanta un aluat potrivit de tare, se intinde o foaie cam de 1/2 cm si se taie mucenicii cu aparatul special.
 se lasa sa se usuce pana a doua zi

Se pune pe foc o oala cu 2 litri de apa, cu sare si zahar, dupa gust. Cand apa incepe sa fiarba, se micsoreaza focul si se pun mucenicii, nuca macinata, coaja rasa de lamaie si portocala, zaharul vanilat cu rom si scortisoara si 2 felii de lamaie.
 
Se lasa la fiert în jur de 30 de minute. 
 Se servesc reci, presarati cu nuca macinata, dupa gust...adica muuulta !!!
Pofta buna !